ŽUPAN LONGIN: OVO JE NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ ODRŽAN U ZADRU

 


Svjetska teniska pozornica od petka do nedjelje svjedočiti će polufinalnom dvoboju Davis Cupa u kojem je Hrvatska domaćin reprezentaciji SAD-a.
Veliki meč će se odigrati u Zadru na netom završenom zemljanom terenu uz kojeg su sedam dana prije početka postavljen montažne tribine koje će primiti 8.000 gledatelja.
Nedvojbeno, pravi teniski spektakl je pred nama...

Na tu temu su neposredno uz teren govorili, 
NikolinaBabić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Božidar Longin, zadarski župan te Branko Dukić gradonačelnik Zadra.

Zadar je uistinu sportski grad i to svakodnevno pokazuje primjerima. Ovo je prvi put da će se Davis kup igrati u Zadru na otvorenom na ovom zemljanom terenu
koji će kasnije ostati u sklopu ŠC Višnjik na usluzi građanima. Grad Zadar uložit će još i dodatne napore da se napravi još šest pomoćnih terena, a ako Bog da i više.
Moram sa zadovoljstvom reći kako je isplaćena i zadnja rata kredita za ŠC Višnjik i on sada može ići samo prema naprijed.

Ovdje su svi dobrodošli i vidimo se na otvaranju meča u petak – jezgrovit je bio Dukić.

Velikim naporima HTS-a i ŠC Višnjik kao i izvođača radova, te uz pomoć sponzora priča oko izgradnje teniskih terena i samog dolaska Davis Cupa u Zadar
dovedena je gotovo do kraja i Zadar će za koji dan postati regionalni teniski centar u kojem će se kasnije pripremati hrvatski reprezentativci u svim uzrastima od najmlađih do seniora.
Veliki dvoboj s Amerikancima praktički može početi danas...
Otvaranje je u 10.30 sati idući petak, dok samo polufinale počinje u 11 sati. Pozivam svu zadarsku, dalmatinsku i hrvatsku publiku da dođu pogledati ovaj spektakl protiv
SAD-a s kojima imamo skor 4:0 i nadam se da ćemo imati i 5:0 te da ćemo ući u finale. Ovo je događaj koji će Zadar, Dalmaciju i Hrvatsku promovirati kao jednu sportsku i turističku zemlju u cjelini.
Ovo je stvarno veliki spektakl, igra se vani ispred osam tisuća gledatelja i vjerujemo kako naša reprezentacija ima velike šanse za pobjedu.

U ovom trenutku je prodano 60-70 posto ulaznica, ali sigurni smo kako će ovaj preostali dio također biti prodan do kraja tjedna. Interes je uistinu veliki. Želim naglasiti da smo osigurali mjesta i za osobe s invaliditetom, istina neće na tribine moći s kolicima, međutim, važno je da će imati primjereno mjesto – zaključila je Babić.

U ranijim kontaktima upravo je nova predsjednica kontaktira zadarskog župana koji je podsjetio na te dane.
Jako sam sretan što se ovo događa u našem gradu. Kada me je predsjednica HTS-a pitala hoćemo li stići sve napraviti na vrijeme, ja sam rekao da hoćemo.

Zadar je bio domaćin velikih sportskih događaja, no ovaj koji će se ovdje odviti idući vikend je zasigurno najveći od svih i to me čini uistinu ponosnim.

Očekujemo pune tribine i naravno da sam optimista. Idemo u finale – najavio je Longin.
Back to Top