Od samog otvorenja u svibnju 2008. godine, Športski centar Višnjik postao je poprište važnih športskih natjecanja.

Prvo i veliko natjecanje koje je odmah pokazalo svu funkcionalnost dvorane „Krešimir Ćosić“ bio je kvalifikacijski turnir u rukometu za olimpijske igre u Pekingu 2008. između reprezentacija Hrvatske, Rusije, Japana i Alžira održan od 30.05 – 01.06.2008. godine.

Nakon uspješno odrađenog turnira, rukometna reprezentacija Hrvatske, oduševljena uvjetima u dvorani, odradila je i predolompijske pripreme od 01.07 – 15.07. 2008.godine.

U periodu od 01.06 – 01.09.2008. godine, nastavljeni su intenzivni radovi na dovršenju 4 male dvorane kao i na otklanjanju nedostataka u velikoj dvorani što je doprinijelo da se velika dvorana (od 01.09.) i četiri male dvorane (od 01.11.) puste u punu funkciju.

 

Do konca 2008. godine, u velikoj dvorani „Krešimir Ćosić“ održani su sljedeći športski događaji:

Osim športskih događanja dvorana Krešimir Ćosić“ pokazala se kao idealno mjesto i za organizaciju koncertnih priredbi, kako inozemnih tako i Hrvatskih izvođaća. Uz veliki uspjeh i popunjenost održani su sljedeći koncerti:

 

 

Uz veliku dvoranu, nekoliko zabavno-sajamskih priredbi pokazalo je da i male dvorane mogu imati polivalentnu funkciju osim primarno sportske namjene športskim klubovima i rekreativcima:

 

 

Nakon potpunog opremanja i dovršenja malih dvorana, sklopljeni su ugovori sa 26 korisnika športsko-rekreativnih aktivnosti koje se svakodnevno odvijaju u navedenim dvoranama od 08 – 22 sata i to u sljedećim športovima: košarka, odbojka, ritmička i športska gimnastika i mali nogomet.

Back to Top